Det hopfällbara gästrummet

luftmadrassAlla får vi nog gäster då och då som stannar över natten, och en del av oss har också vackra gästrum att erbjuda. Det är dock många som inte har möjlighet att avvara ett rum för gäster, och bor man i lägenhet har man oftast inte plats att förvara en gästsäng. Det finns några olika möjligheter att lösa detta, och det allra simplaste är förstås en luftmadrass på golvet. Den som har sovit på en luftmadrass vet att bekvämlighetsfaktorn inte är speciellt hög.

Produkterna är dock ständigt under utveckling, och idag finns det luftmadrasser som är stora som dubbelsängar där bekvämligheten är mycket högre eftersom också själva sängen är mycket högre. Man blåser enkelt upp madrassen genom att sticka i kontakten i vägguttaget, och sedan gör motorn jobbet. Samma sak gäller när man ska tömma den på luft. Den här typen av säng fungerar ofta bra för kortare besök. En natt på madrassen är oftast inga problem, om man inte har stora krav på sängen. När det handlar om längre vistelser märker man snabbt att madrassen förlorar luft och måste fyllas på med jämna mellanrum. Det kan också bli lite obekvämt i längden.

En annan variant är en hopfällbar fåtölj. Den är som en madrass med ram som helt enkelt bara viks på tre ställen och på sätt bildar en fåtölj när man inte använder den. De finns även som dubbelsäng, och det finns flera olika överdrag att köpa. Dessa köper man till exempel på IKEA. Nackdelen med de här fåtöljerna/sofforna är att de är väldigt obekväma att sitta i. Det tenderar alltså att bli en oanvänd möbel som bara tar onödig plats när man inte använder den som säng.

Det allra bästa man kan investera i är förstås en bäddsoffa. Det finns många fina bäddsoffor på exempelvis trademax.se idag som ser ut och känns precis som vanliga soffor. Man kan alltså byta ut sin vanliga soffa mot en bäddsoffa och på sätt kunna erbjuda sina gäster en skön dubbelsäng som är så nära en riktig säng man kan komma, men som varken märks eller tar plats när man inte använder den!

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *