Rätt belysning för sovrummet

ljusI ett mörkt land som Sverige så är det viktigt att man lyser upp sina rum på rätt sätt för att man fortfarande ska kunna dra fördel av det som ljuset ger en. Men för att det ska ha en bra effekt så är det viktigt att belysningen planeras på rätt sätt. Sovrummet är exempelvis en sådan plats som används till betydligt fler saker än endast sömn. Sovrummet är exempelvis också det rum som många ser som påklädnadsrum, ett tv-rum eller kanske kontor. Sovrummet som rum innebär alltså ett utrymme där man kan få många saker gjorda och det i sin tur innebär att rätt belysning blir väldigt viktigt. Ett sovrums belysning måste därför vara dynamiskt och anpassningsbart efter syfte.

Att använda sig av dimmers i ett sovrum är närmast ett krav om rummet används till flera olika saker. Att växla lampor mellan att se på tv och att prova kläder är kanske lite omständligt, dessutom så innebär det att man måste ha många olika lampor. Med dimmer så kan man fortfarande använda sig av samma lampa och helt enkelt justera ljusstyrkan efter behov. Ett sovrum kommer också att behöva en klar allmänbelysning. Det är alltså ett ljus som är fast och klart och ger dig tydlig och noggrann uppsikt i rummet för alla de gånger som detaljerna i rummet är viktigt, antingen hur man ser ut i spegeln eller när man ska städa det.

Ett sovrum är såklart också rummet där man är som mest privat, speciellt om man delar det med någon annan. Därför är det också mycket klokt att tänka på att ha romantisk belysning för alla de tillfällen då man vill hylla kärleken mellan två personer. Det som är en väldigt bra lösning på detta är att använda sig av ljus som kommer underifrån, alltså med lampor som står på golvet. Det betyder alltså att man med en varm lampa kan lysa upp rummet underifrån och därmed skapa ett behagligt och njutningsfullt rum, utan att behöva se själva ljuskällan i fråga.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *